Kärlek!

kärlek

Kärlek är ett ämne som berör oss alla. Vi skriver böcker och musik om det. Vi gör oss fina och letar efter den perfekta partnern. Dagligen får vi inpräntat i oss att det är de starkaste och vackraste som vinner. Och eftersom vi tror att det är så, visar vi våra allra bästa sidor, klär oss speciellt och lägger på vår charm. Vi lägger än för att imponera genom att dölja våra skuggsidor. Men oavsett hur vi gör oss till så är alla människor vackra och alla kan få älska och känna kärlek.

För hur är det egentligen när det första uppenbara lagt sig i ett möte med en annan människa? Vad är det då vi attraheras av? Vad är det som gör att vi kan älska en annan människa så mycket att det nästan gör ont, även om den personen inte passar in i normen ”starkast” och ”vackrast”? Vad är det som gör att vi kan stå ut med en annan människas brister och fel och ändå älska den innerligt?

Jo, där inne, bakom ögonen, ser vi den andres själ. Bakom människan, bortom den fysiska kroppen, det förklädda egot, beteendena, där inne finns en själ. Där, där är den, själen som är värd att älskas! Tänk på det nästa gång du träffar någon som får dig att reagera negativt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s